Meet The Family: Karlijn

oktober 6th, 2017

Karlijn1-1

Naam: Karlijn
Leeftijd: 20
Topscore: 40 (op Lowlands)
Huidige functie: Branche Manager Den Bosch

 

 

Karlijn (20) werkt nog niet eens twee jaar bij Direct Result, maar werd al snel door velen gezien als één van de 'wonderkids' van het bedrijf. Terwijl ze studeerde heeft ze zich onmisbaar gemaakt, veel stappen gezet en geeft ondertussen al leiding aan de jongste telg van de Direct Result familie: de vestiging Den Bosch. In deze blog vertelt ze het verhaal van haar succes:

Hoelang werk je al bij Direct Result?

“Ik werk nu één jaar en tien maanden bij Direct Result. Een vriend van me, Luc, waar ik een keertje mee in de trein zat, heeft me overgehaald. Ik werkte eerst nog bij een supermarkt en zat daar eigenlijk wel prima. Gelukkig had de trein twee uur vertraging en heeft Luc die volledige tijd gebruikt om me over te halen, haha!”

Twéé uur, dat is lang! Had hij zoveel argumenten om bij Direct Result te komen werken dan?

“Absoluut. Voor mij waren het meerdere dingen, maar vooral dat ik eigenlijk wel toe was aan een nieuwe uitdaging. Zeker omdat ik toen 18 jaar oud was, dan ben je ook wel een beetje klaar met werken bij een supermarkt. Daarnaast vertelde Luc altijd veel over de vriendengroep van Direct Result. Ik was ook wel echt benieuwd naar deze mogelijkheid om in een nieuwe sociale kring terecht te komen. En hij had twéé uur de tijd, dus ik kon eigenlijk daarna al geen nee meer zeggen!”

En hoe is jouw loopbaan verlopen en wat doe je op dit moment bij Direct Result?

Genieten in Thailand (bron: Instagram)

“Ik heb in mijn eerste jaar bij Direct Result (vestiging Utrecht, red.) het werk gecombineerd met mijn studie. Dit is ook goed te doen, alleen ik ben wel iemand die het liefst ergens 100% voor gaat, en dan moet je uiteindelijk gaan kiezen natuurlijk. Omdat ik wist wat mijn studie mij bood, ben ik eerst om tafel gaan zitten met mijn leidinggevende om te kijken wat de opties bij Direct Result waren. Ik was op dit moment al Salescoach naast mijn studie. Uit dit gesprek kreeg ik veel vertrouwen dat er bij Direct Result ook gave kansen zouden komen, en ik kreeg een trial voor een hogere managementpositie. Op dat moment heb ik besloten om -ondanks dat er nog niks concreets aangeboden was- mijn studie een jaartje op pauze te zetten en mezelf volop te gaan ontwikkelen bij Direct Result. Tegen het einde van de zomer ben ik op vakantie gegaan, en toen ik terug kwam, heb ik vrijwel direct het aanbod gekregen om een volledig nieuwe vestiging op te zetten in Den Bosch!”

Dat was wel even schrikken misschien, dat het zo snel ging?

“Ja, klopt! Je bent natuurlijk hartstikke blij dat er zoveel potentie in je gezien wordt, maar het was wel spannend. Ik heb ook niet direct ja gezegd, maar in overleg eerst meegekeken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n vestiging op te zetten. Na één weekje meekijken wist ik het eigenlijk wel: ‘Dit is wat ik wil!’ Het was erg fijn dat ik wel deze ruimte kreeg en dat Direct Result echt rekening houdt met jou als persoon. Op deze manier ben je goed voorbereid op de verantwoordelijkheid die je gaat nemen!”

Wat vind je nu van het bedrijf?

“Ik vind Direct Result een bedrijf dat ambitie uitstraalt, niet vasthoudt aan oude tradities en werkwijzes. Er is veel ruimte voor creativiteit, ongeacht welke functie je hebt, of je er kort of lang werkt, als je een gaaf idee hebt, kan het altijd dat dit wel opgepakt wordt. Direct Result biedt dus vooral veel mogelijkheden en kansen. Ik heb het werk zelf heel fijn kunnen combineren met mijn studie, maar ben ook heel blij met mijn functie als Branche Manager van de nieuwe vestiging in Den Bosch.”

Je kunt redelijk verdienen bij Direct Result, heb jij nog speciale dingen gedaan met je salaris?

“Ik wilde vanaf mijn 16e al heel graag een reis maken naar Thailand. Daar had ik al twee jaar voor gespaard met mijn supermarkt-bijbaantje, maar er kwam pas echt vaart in toen ik bij Direct Result ging werken. Uiteindelijk heb ik zoveel geld kunnen sparen dat ik een rondreis van 5 weken heb kunnen maken in Thailand! In mijn tweede zomer, afgelopen zomer, ben ik wederom op reis gegaan: Deze keer ben ik gaan rondtrekken in Mexico, Belize en Guatemala.”

 Wat zijn je meest memorabele momenten van Direct Result?

Karlijn in actie op Lowlands voor Amnesty International

Karlijn in actie op Lowlands voor Amnesty International

“Daar vraag je me wat.. Ik vond het sowieso heel gaaf dat ik in mijn eerste zomer bij Direct Result al naar Lowlands mocht om daar te werven voor Amnesty International. Ik werkte er eigenlijk pas net, en ik dacht dat dat echt iets was voor mensen die al jarenlang bij Direct Result werkten. Maar omdat ik mijn best had gedaan in de tijd dat ik er werkte, kreeg ik gelijk de kans. Het werven op een festival is sowieso hartstikke leuk, er hangt een hele relaxte sfeer natuurlijk. Maar ik vond het vooral heel gaaf dat ik hierdoor heel nauw heb kunnen samenwerken met vrijwilligers en medewerkers van Amnesty zelf. Op deze manier ben ik een stuk meer betrokken geworden bij Amnesty, en was ik ook heel blij dat ik zoveel donateurs (86, red) heb geworven voor ze toen. Ook ben ik daarna nog genomineerd voor Ambassadeur van het Jaar bij Amnesty! Na een spannende verkiezing ben ik het helaas niet geworden, maar dit voelde alsnog als een soort beloning voor mijn harde werken!”

Oké, gaaf! What else?

“Dan wil ik toch weer terugkomen op hetgeen Luc mij mee heeft overtuigd: de nieuwe sociale kring. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt bij de vestiging Utrecht, en zelfs mijn huidige vriend hier ontmoet! Zelfs nu ik in Den Bosch werk, weet ik zeker dat ik iedereen nog vaak ga blijven zien.”
“Oh, en daarnaast, nog iets anders wat ik écht nooit meer ga vergeten: Het captainweekend van 2016 in de Ardennen. Dit was één groot avontuur. Je leert ten eerste veel mensen van andere vestigingen kennen, maar er is ook een leuke onderlinge competitie tussen de vestigingen, en hierdoor wordt je weer hechter met je eigen team. Alles draait om teambuilding en het gewoon leuk hebben met elkaar. Bij het feest ’s avonds zal ik nooit het Schaap van Gent vergeten natuurlijk 😉.”

Wat is je grappigste inschrijving ooit?

“Iemand die mij een halfuur heeft uitgelegd dat hij op computers viel in plaats van op mensen, haha! Nee, maar ik vind het vooral zo gaaf dat ik van zoveel verschillende mensen hun levensverhaal heb gehoord, dat is echt speciaal. Of het nou van hippies of zakenmannen is, het is echt verbazingwekkend hoeveel verschillende mensen je spreekt, en om te horen wat die mensen allemaal hebben meegemaakt.”

Wat zou je willen zeggen tegen mogelijke werknemers van Direct Result?

“Als jij van je studententijd een tijd wil maken waarin je voorbereid wordt op het leven, waarin je je CV kunt opbouwen en nieuwe vrienden kunt maken, kom dan naar ons. Direct Result is véél meer dan alleen geld verdienen of een bijbaantje!”

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?