Meet The Family: Marlo

december 15th, 2017

marlo3Naam: Marlo
Leeftijd: 18
Topscore: 18
Huidige functie: Talent

Marlo (18) kwam met enorm veel motivatie bij Direct Result in Amsterdam binnen. Dat is ook goed te zien aan zijn resultaten, want in zijn tweede maand heeft hij al iets behaald waar sommigen al heel lang van dromen, namelijk 10.0 gemiddeld schrijven! Iedereen wilt natuurlijk weten hoe Marlo dit doet, en daarom dit felbegeerde interview met misschien wel het grootste talent van het moment in Amsterdam.

Hi Marlo, leuk dat je er bent! Als eerste: wat deed je voor dat je bij Direct Result kwam werken?

“Daarvoor werkte ik als verkoper bij Tommy Hilfiger. Dat is heel anders dan werven. Vooral omdat de klanten in de winkel naar jou toe komen omdat ze iets willen hebben. En bij het werven ga je naar mensen toe om ze iets aan te bieden waar ze in de eerste instantie niet om hebben gevraagd. Werven is wel moeilijker, maar ook veel leuker omdat je er meer moeite voor moet doen en de beloning groter is. En in de winkel staan is meestal erg saai!”

Zo te horen heb je een goeie keuze gemaakt om bij Direct Result te komen werken. Waarom heb je voor Direct Result gekozen?

Marlo op de dag van zijn topscore!

Marlo op de dag van zijn topscore!

“Ik ben bij DR komen werken omdat ik net verhuisd was naar Amsterdam van uit Lelystad. Ik had nog geen baan in Amsterdam en toen werd ik aan gesproken, door nu dus een collega, met het aanbod om bij DR te komen werken. Ik word wel vaker aan gesproken voor dit soort werk en meestal ga ik daar niet op in. Maar Hayo vertelde zo enthousiast over Direct Result dat ik het graag een kans wou geven. Toen ik op sollicitatiegesprek kwam, was de sfeer gelijk zo goed dat ik meteen erg blij was met de keuze die ik had gemaakt. En tot nu toe bevalt het heel erg goed!”

Goed om te horen! Wat is jou mooiste moment bij Direct Result?

“Dat is de dag dat ik mijn PR (persoonlijk record) heb geschreven.

En hoe is die dag gegaan?

“De dag begon eigenlijk heel erg vervelend, degene met wie ik zou werven was ziek dus moest ik alleen gaan lopen. Dat is natuurlijk voor het gevoel wat minder leuk, maar ik ben er toch met volle moed heen gegaan. De eerste twee uur was het heel erg wennen, niemand tussen de deuren door om even tegenaan te kletsen. Toen heb ik even met de manager gebeld, waardoor ik weer gemotiveerd werd om door te gaan. Dat belletje deed wonderen, want daarna schreef ik nog negen mensen in hele korte tijd in. En na de pauze heb ik er nog 9 bij geschreven dus kwam ik terug met 18 donateurs. Toen werd ik op de vestiging ontvangen als de held van de dag, en dat gevoel is echt onbeschrijfelijk.”

Gefeliciteerd met dat geweldige resultaat! Wat vind je naast die dag en jouw hoge salaris nog meer leuk aan Direct Result?

“Vooral de sfeer en de collega’s. Je werkt alleen maar met jongeren daardoor is de sfeer vrij losjes en vriendschappelijk. Je moet natuurlijk wel professioneel werken, maar naast het werk is het altijd heel erg gezellig.”

marlo1Wat zijn jouw ambities bij Direct Result?

“Ik ben erg druk met m’n studie accountancy aan de HvA. Dit werk is erg goed te combineren tot en met de functie van poulecaptain. Dus poule captain wil ik wel worden, dat lijkt me heel gaaf. Na mijn studie weet ik nog niet wat ik ga doen, maar een leuke start bij Direct Result staat niet verkeerd op een CV natuurlijk!”

Wat is je grappigste inschrijving ooit?

“Omdat het nu kouder word, vragen mensen je soms naar binnen. En één donateur vroeg me naar binnen voor een kopje koffie, ik mocht het kopje meenemen, ze bood me eten aan en ze vroeg zelfs of ik bleef om mee te eten. Dat vond ik wel grappig.”

En als laatste dan: wat is jou advies voor nieuwe werknemers van Direct Result?

“Mij advies is altijd positief blijven! Je ziet het: na 2 uur lang helemaal niks schrijven kun je alsnog 18 halen! Dus blijf je zelf motiveren en bel desnoods de manager voor nog meer motivatie, want daar zijn ze voor!”

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?