fbpx

Het beste uit jezelf halen, met Alex!

Home Het beste uit jezelf halen, met Alex!

het beste uit jezelf halen

De afgelopen tijd viel hij enorm op door de hoge aantallen in geschreven donateurs. Alex is 26 jaar en woont in Den Haag. Momenteel is hij al vier maanden werkzaam bij onze vestiging in Utrecht, waar hij de rol als Branch Manager volbrengt. Volgens Alex is het belangrijk om als Branch Manager de consistentie, structuur en doelgerichtheid te waarborgen binnen de vestiging. Om zijn ambassadeurs de beste resultaten te laten realiseren, focust hij zich op het faciliteren van positie voor ambassadeurs. “Op deze manier kunnen ze op optimale capaciteit presteren”, vertelt hij. Dit doet hij door middel van bijvoorbeeld één op één motivatiegesprekken voeren, extra trainingen geven of zelfs praktijkbegeleiding in de wijk te bieden.

Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit binnen de vestiging op een effectieve manier te waarborgen vertelt hij. “In mijn ervaring zijn de volgende mogelijkheden het meest effectief: uitstekende prestaties belonen, consequent zijn in maatregelen hanteren, zichtbaarheid creëren op de vestiging, intrinsieke motivatie opwekken bij de wervers over het belang van kwaliteit en collectieve doelstellingen opstellen en de progressie ervan consistent benadrukken.” Ook vertelt hij dat de sfeer bij Direct Result Utrecht uniek is. Bij Direct Result Utrecht worden alle werknemers in de positie gezet om zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen op persoonlijk, professioneel en communicatief niveau. Alex vindt het zelf van uiterst belang dat de wervers in een stimulerende omgeving kunnen functioneren waar ze samenwerken richting zowel collectieve doelstellingen als hun persoonlijke ambities.

“IK HEB ALTIJD AL AFFINITEIT MET KOU GEHAD.”

Ook hebben we allemaal gezien hoe Alex zijn cool nooit verliest, hij loopt buiten namelijk altijd zonder jas. Waarom hij dit doet heeft te maken met het ontwikkelen en trainen van jezelf op fysiek en mentaal vlak. “Ik heb altijd al affiniteit met kou gehad. Vandaar dat ik ook al bijna acht jaar exclusief in ijskoud water douche en ademhalingsoefeningen van Wim Hof toepas in mijn ochtend routine, dit doe ik voornamelijk vanwege de gezondheidsvoordelen en de mentale discipline die ik daarmee opbouw. Ik zie mijn fysieke gezondheid dan ook als een doorslaggevend factor in het behalen van succes. Daarom neem ik extra stappen om ervoor te zorgen dat ik mij elke dag 100% fit voel zodat ik in elk gesprek en elke situatie optimaal kan presteren. Dit ben ik niet alleen de mensen die op mij rekenen verschuldigd, maar vooral ook mijzelf en mijn toekomstige zelf.” Daarnaast vindt hij het belangrijk om het zo uitdagend mogelijk voor zichzelf te maken. “De hele dag buiten lopen in de kou met een jas aan kan namelijk iedereen.”

“IN MIJN ERVARING BEREIK JE VEEL MEER VOLDOENING EN ONTWIKKEL JE JEZELF EFFECTIEVER EN EFFICIËNTER DOOR MOEILIJKE KEUZES TE MAKEN.”

Het is geen verrassing, Alex ziet het als een uitdaging om onder moeilijke omstandigheden alsnog topprestaties te kunnen leveren. De mentale sterkte die je hiermee opbouwt legt ook een sterke fundering voor alle toekomstige moeilijke keuzes die je zal moeten maken, en moeilijke taken die je zal moeten verrichten, vertelt hij. “Ik merk dat veel mensen tegenwoordig steeds vaker in de positie komen te staan waarin heel snel de makkelijke keuze wordt gemaakt. Maar in mijn ervaring bereik je veel meer voldoening en ontwikkel je jezelf effectiever en efficiënter door moeilijke keuzes te maken. Kou is voor mij een makkelijke manier om alles net wat moeilijker te maken.” Alex ziet zijn werk bij Direct Result als een waardevolle opportunity om zichzelf op meerdere vlakken op topniveau te ontwikkelen. Ook vertelt hij dat hij veel voldoening haalt uit het effectief overdragen van cruciale vaardigheden en de maximale potentie in iemand zien ontwaken. Zijn doel bij Direct Result Utrecht is om ervoor te zorgen dat de wervers hun tijd zo waardevol mogelijk leren besteden en zichzelf kunnen ontwikkelen op het hoogste niveau. Zijn doel voor het aankomende jaar is dan ook dat Direct Result Utrecht de #1 vestiging van Nederland wordt.

Wij wensen Alex veel succes bij het halen van zijn doelen binnen onze organisatie!