fbpx

Diepte-interview met Leo Brander & Ingmar Ermes

Home Diepte-interview met Leo Brander & Ingmar Ermes

Leo Brander

Deze week feliciteren wij Leo Brander en Ingmar Ermes. Zij zullen voortaan binnen Direct Result aan het werk gaan als Jr. HR-managers. Leo neemt hierin de verantwoordelijkheid voor de noordelijke vestigingen Leeuwarden en Groningen. Ingmar zal de vestigingen Tilburg en Rotterdam onder zijn hoede nemen. 

Country Manager Stijn omschrijft hen als volgt: “Leo is een van de meest leergierige mensen die we ooit hebben gekend. Hij heeft de wijsheid om wijsheid bij anderen te halen en is niet bang om zijn handen uit de mouwen te steken. Hij onderscheidt zich met de passie om een visie te hebben en de discipline om haar uit te voeren. 

Ingmar heeft de beslissing gemaakt om 5 jaar voor zijn tijd volwassen te worden. Hij toont dat leeftijd een mentaliteitskwestie is en snapt dat resultaten volgen uit het maken van de juiste keuzes voor zijn mensen.”

Om hun nieuwe functie uit te lichten, praten wij in een interview over hoe hun reis er tot nu toe heeft uitgezien en niet wat de toekomst hen brengt, maar wat zij hun toekomst gaan brengen. 

Gefeliciteerd met je promotie tot Jr. HR-manager, wat ga je binnen je nieuwe functie doen?

Leo: Binnen mijn nieuwe functie maak ik mezelf klaar om naar de volgende functie door te groeien. Ik ben nu Jr. HR-manager en mijn doel is om het noorden weer op de kaart te zetten en te laten zien dat wij hier de beste mensen hebben. Vanaf hier wil ik weer door naar de volgende functie als HR-manager. 

Ingmar: Binnen mijn nieuwe functie neem ik de verantwoordelijkheid voor de vestigingen Tilburg en Rotterdam. Hierin ondersteun ik hen in het zo hoog mogelijk presteren en het schrijven van zoveel mogelijk kwalitatieve donateurs. 

Hoe zie jij je nieuwe rol? Waar sta je voor?

Leo: Ik zie mijn rol als een bijdrage voor de ontwikkeling van het management en binnen de branche. Dus ik coach en help ze hierin zo goed mogelijk, om vanuit daar verder te groeien. De kracht zit hem in mijn mindset. Ik ben er van overtuigt dat iedereen op hetzelfde punt kan komen waar ik sta, wanneer ze die wilskracht hebben. Mijn toevoeging hierin is echt mijn voelsprieten uitzetten en talent scouten en wanneer ik het gevonden heb, het talent vervolgens ontwikkelen zodat hij of zij op zijn of haar volledige potentie wordt gebracht. 

Ingmar: Mijn nieuwe rol zie ik als een nieuwe uitdaging en mooie kans om mezelf te bewijzen. Persoonlijk vind ik motivatie, sales cultuur en mentaliteit binnen een vestiging de belangrijkste aspecten en daarom zorg ik ervoor dat dit binnen de vestigingen wordt verbreed en verdiept. 

Hoe lang heb je naar deze functie toegewerkt?

Leo: Sinds ik bij Direct Result ben gekomen, dat is vorig jaar oktober geweest. Hier heb ik dus vijf maanden over gedaan. 

Ingmar: Dit was een tijdje aan de gang. Ik heb afgelopen jaar veel dingen kunnen bereiken en kan nu ook zeggen dat de prestaties goed en stabiel genoeg zijn om deze stap te mogen maken.  

Hoe ben jij ooit bij Direct Result begonnen?

Leo: Ik ben vier jaar geleden begonnen in dit vak, alleen binnen de commerciële tak hiervan. In deze tijd ben ik ook doorgegroeid naar manager. Ik ben bij Direct Result gekomen omdat zij mij de mogelijkheden boden die ik zelf al voor ogen had: het starten van een eigen project. 

Ingmar: Via een vriend ben ik 2 jaar geleden bij de vestiging Den Bosch gekomen. Hij vond de baan heel erg bij mij passen, omdat ik tegen alles wat los en vast zit praat. Na een jaar heb ik hierin mijn eigen pad gekozen en hebben we met een paar vrienden een eigen vestiging opgezet. 

Ingmar Ermes

Hoe heeft je reis binnen DR eruit gezien?

Leo: Tot nu toe kort maar krachtig. Maar deze reis is vooral zo exponentieel geweest omdat ik mijn ambities en doelen altijd heb uitgesproken.

Ingmar: Ik ben enorm gegroeid in mijn verantwoordelijkheid. Het was onwijs leuk om met een selectief groepje van zeven personen, vrienden vooral, zelf iets op te starten.

Waar ben je het meest trots op binnen je tijd bij Direct Result?

Leo: Ik ben het meest trots op het team om me heel. Als ik kijk naar het proces en de reis die zij hebben gemaakt, ken ik ze niet meer terug met hoe ik ze heb leren kennen. Ze hebben hele mooie stappen gemaakt in hun groei en er staat nog veel meer te komen. 

Ingmar: Dat zijn twee dingen. Ten eerste de groei van de vestiging. We zijn begonnen met zeven man en we zijn nu gegroeid naar een groep van 68. Dit het resultaat is van ons eigen harde werk, wat veel voldoening geeft. Daarnaast ben ik ook heel trots op de zelfontwikkeling en groei van mijn vrienden. We zijn met zijn allen volwassen geworden tijdens het proces en ik zie dit terug in dat ze betere keuzes maken. Ze eten gezonder en sporten meer en dat vind ik echt heel mooi om te zien. Ik ben dus niet per se trots op mezelf, maar meer op de mensen om mij heen. 

Heb je hierin ook tegenslagen gehad en zo ja, hoe ben je hier bovenop gekomen?

Leo: Over het algemeen zit ik wel in een positieve bubbel, maar eens in de zoveel tijd krijg ik net als velen te maken met een innerlijke stem die minder gemotiveerd is. Tegenwoordig ben ik hier op voorbereid en daarom kan ik er heel makkelijk mee om gaan. Daarom kan ik niet echt over tegenslagen spreken.

Ingmar: Toen wij met het team onze eigen vestiging begonnen, hoorden we veel kritische geluiden. We waren natuurlijk jong en onbezonnen en daardoor begrijp ik ook dat de mensen om ons heen zichzelf hebben afgevraagd of wij wel klaar waren voor zoveel verantwoordelijkheid. We hebben het tegendeel kunnen bewijzen door ons extra hard in te zetten. Wanneer zij een stap zetten, zetten wij er twee. In deze tijd hebben we hard gewerkt en weinig geslapen. Dit is een proces van zes maanden geweest voordat alles op rolletjes liep. 

Je hebt net dus een HR-functie gekregen en hier heb je hard voor moeten werken, ben jij altijd zo gemotiveerd in je leven geweest?

Leo: Ja. Ik vind namelijk dat op het moment als jij een bepaalde functie inneemt, je consistent een bepaald resultaat moet laten zien. Vanuit die filosofie werk ik: over een tijdsbestek consistent presteren.

Ingmar:  In de dingen waar ik gepassioneerd voor ben, ben ik altijd heel erg gemotiveerd. Ik heb bijvoorbeeld lang op hoog niveau gevoetbald. Hetzelfde zie ik nu ook terug in mijn werk. 

Wat zijn jouw ambities voor dit jaar? 

Leo: Eind dit jaar heb ik meerdere vestigingen opgezet en heb ik mezelf een nieuwe taal aangeleerd. Volgend jaar wil ik internationaal voor Direct Result werken.

Ingmar: In dit jaar wil ik zes of zeven vestigingen beheren en misschien zelfs internationaal gaan!

Wij wensen Leo en Ingmar veel plezier en vooral veel succes in hun nieuwe functie en zien onze gezamenlijke toekomst rooskleurig tegemoet!