fbpx

Diepte-interview met Yaël Helwes en Stan Braks

Home Diepte-interview met Yaël Helwes en Stan Braks

Vorige week hebben Yaël Helwes en Stan Braks, beiden promotie gemaakt tot Branch Manager van onze vestiging in Eindhoven.  Ter ere van hun promotie, interviewden wij hen over hun reis bij Direct Result, de ontwikkeling die zij doormaakten en hun bijzondere samenwerking. Yael en Stan zijn het toonbeeld van de prachtige vriendschappen die binnen onze organisatie ontstaan en geven aan hoe mooi het is om samen met vrienden te kunnen groeien binnen Direct Result.

“Wie zijn jullie en hoe lang werken jullie bij Direct Result?”

Yaël: Mijn naam is Yaël Helwes, 19 jaren jong en ben vanaf eind januari 2020 werkzaam bij Direct Result. Sindsdien loop ik elke dag met een glimlach het kantoor binnen.

Stan: Mijn naam is Stan Braks, ik ben 20 jaar oud en Eindhovenaar in hart en nieren. Ik werk hier nu ruim 3,5 jaar en doe dat nog altijd met heel veel passie en plezier.

– Wat doe je in het dagelijks leven naast je werk? Wat zijn je hobby’s?

Yaël: Werk blijft mijn grootste hobby maar daarbuiten lees ik graag en maak ik wandelingen met mijn familie. Ik sta altijd open voor spontane ideeën, die blijken vaak het leukst! Van flinke marathons aan films kan ik ook echt genieten.

Stan: Buiten werk ben ik vooral bezig met mijn zelfontwikkeling, familie, vrienden, filmmarathons en spontane avonturen.

– Hoe denk jij dat jouw vrienden je omschrijven?

Yaël: Mijn vrienden zouden me omschrijven als een jongen met passie bij alles wat die doet. Een gezellige jongen die geniet van het leven en een echte toekomst wil opbouwen voor zichzelf en de mensen om zich heen.

Stan: Ik denk dat mijn vrienden mij omschrijven als een actieve jongen die niet per se op de voorgrond treedt maar ook zeker niet op de achtergrond, altijd bezig is met het welzijn van de mensen om mij heen en vrijwel alles in het leven met humor aanpakt.

– Hoe heeft jouw reis er bij DR uitgezien?

Yaël: Halverwege een tussenjaar, terwijl ik geen idee had wat ik wou doen, kwam ik bij Direct Result terecht. In een hele korte tijd heb ik de mooie stap kunnen maken naar Sales Coach om een maand later te verkassen naar Eindhoven. Sindsdien heb ik mezelf enorm ontwikkelt op managementvlak onder goede begeleiding van Robert en in samenwerking met Stan. Het was een turbulente reis die me heeft gemaakt tot wie ik vandaag ben en ik had dit op geen enkele andere manier willen bewandelen.

Stan: Toen ik hier begon was ik nog 30 centimeter kleiner en een stuk stiller en onzekerder en dat is door de jaren heen volledig veranderd. Met veel ups en downs heb ik in 3,5 jaar tijd onder veel verschillende managers mogen werken waardoor ik ook heel veel verschillende skills heb geleerd die nu als Branch Manager goed van pas komen.

– Wat heb je kunnen leren? Welke skills die je beheerste zijn versterkt, welke skills die je minder beheerste heb je juist kunnen ontwikkelen?

Yaël: Mijn zelfvertrouwen is veel sterker geworden en daarbij heb ik vooral de skill opgepakt mensen echt te kunnen inspireren en een mooie middenweg te vinden tussen vriendelijkheid en autoriteit. De skills die ik hier leer zal ik voor altijd meenemen en maken mij sterker als persoon.

Stan: Ik heb vooral mezelf leren kennen en daardoor echt geleerd hoe ik steviger in mijn schoenen kan staan en echt mezelf kan zijn in welke situatie dan ook, of dat nou binnen of buiten werk is. De vetste skill die ik bij Direct Result heb geleerd is toch wel echt het kunnen managen van een grote groep en alles wat daarbij komt kijken.

– Wat zijn jouw ambities voor aankomend jaar?

Yaël: Aankomend jaar wil ik mezelf nog veel verder ontwikkelen. Ik hoop dit jaar een nieuwe vestiging te kunnen openen en vanuit daar de doorstap naar volgende functies te kunnen maken.

Stan: Ik wil Eindhoven natuurlijk op nummer één houden, maar ik geloof vooral dat ik nog ontzettend veel dingen kan leren over het werk en over mezelf. Uiteindelijk wil ik een tweede vestiging openen en vanuit daar stappen zetten richting Jr. HR-Manager!

– Hoe is jullie samenwerking geweest? Zijn jullie ongeveer tegelijk binnengekomen?

Yaël: Onze samenwerking is vanaf het begin goed gegaan haha, toen ik vanuit Zwolle naar Eindhoven kwam om een dagje mee te lopen waren we binnen één shift goede vrienden en bezochten we elkaar regelmatig. Toen ik definitief de overstap maakte waren we binnen hele korte tijd huisgenootjes en zijn we samen vanaf de toenmalige functie Sales Coach alle stappen omhoog gaan maken.

Stan: Leuke vraag haha, ik werkt hier al 2,5 jaar binnen Eindhoven toen Yaël vanuit DR Zwolle deze kant op kwam, er ontstond direct een klik en we werden al snel een gouden duo. Binnen twee maanden woonden we samen en dat is gelukkig nog steeds het geval! We waren destijds beiden Sales Coach en hebben toen vrijwel synchroon stappen hogerop gezet.

– Is er een hechte vriendschap ontwikkeld?

Yaël: 100%! Door de goede klik die er vanaf het begin was is er een hele sterke vriendschap ontstaan, samen hebben we de leukste, raarste en domste dingen gedaan en door al die ervaringen kan ik Stan met trots mijn beste vriend noemen.

Stan: Zeker! De klik was er direct en het door samen te wonen bouw je natuurlijk al snel een band op! We hebben samen al veel avonturen binnen en buiten werk beleefd en ik beschouw Yaël ondertussen echt als mijn beste vriend!

– Hoe zouden jullie elkaar omschrijven?

Yaël: Stan is een jongen met enorm veel empathie, inlevingsvermogen en zorgt altijd dat de mensen om zich heen blijer zijn wanneer hij erbij is! Hij werkt gepassioneerd aan zijn doelstellingen, heeft een kalmte om zich heen en een hart van goud.

 Stan: Yaël is een hardwerkende jongen met een ongekende drive. Op werk straalt hij veel autoriteit en discipline uit, maar wel altijd met een glimlach! Als Yaël een doel heeft, dan doet hij er ook alles aan om dat doel te behalen, en daar heb ik zelf ook van geleerd!

– Wat is jullie taakverdeling onderling?

Yaël: Stan zorgt voor cultuur bewaking, hij zorgt dat de processen goed verlopen en dat iedereen zich op zijn best voelt. Ik zit vooral op de meetbare punten binnen de vestiging en zorg ervoor dat alles klaarstaat voor iedereen zodat de dag in de wijk zo soepel mogelijk verloopt, doormiddel van trainingen halen we beiden het maximale uit onze werknemers. Hele fijn taakverdeling waarbij we precies weten wat we aan elkaar hebben en een taakverdeling waarin we elkaar goed aanvullen!

Stan: We zijn een soort van Yin en Yang die elkaar goed in balans houden, waar Yaël vaak wat harder kan zijn en vooral de meetbare punten binnen de vestiging strak houdt, hou ik me vooral bezig met processen, ontwikkeling en people management. Zo vullen we elkaar goed aan en werken we heel relaxt samen. Een van onze kwaliteiten is dan ook de onderlinge communicatie en de transparantie naar de medewerkers binnen de vestiging.

– Waarom moeten mensen bij Direct Result komen werken?

Yaël: Iedereen zijn kwaliteiten worden versterkt en aangevuld. Bij Direct Result werken is daadwerkelijk een ervaring die je in het leven en in de toekomst veel voordeel op zal leveren. Je staat sterker in je schoenen, leert je eigen kwaliteiten kennen en ontwikkelt ze eindeloos. Ik heb me het afgelopen 1,5 jaar ontzettend ontwikkeld en deze ontwikkeling zal bij Direct Result nooit stil komen te staan, the sky is the limit.

Stan: Om jezelf echt te leren kennen en je echt next level te ontwikkelen. De begeleiding die hier wordt gegeven vind je nergens anders terug en er wordt altijd wel iets voor je gevonden wat bij jou past. Niks is hier te gek en de doorgroeimogelijkheden zijn oneindig. Ook als je denkt dat sales niks voor jou is, is dit werk de ideale plek om erachter te komen dat iedereen sales kan leren, omdat iedereen dat op zijn of haar eigen manier doet.

– Hoe is de sfeer op jullie vestiging? Hoe verschilt het met andere vestigingen of wat is kenmerkend voor jullie vestiging?

Yaël: Iedereen binnen deze vestiging hanteert echt de 1 team 1 taak gedachte, binnen dit team is iedereen welkom en we willen echt het maximale uit iedereen halen. Vele handen maken licht werk en deze Eindhovense cultuur is gebouwd op vertrouwen in elkaar en op jezelf. Eendracht maakt macht.

Stan: Wat echt kenmerkend is voor Eindhoven is de saamhorigheid, Eendracht maakt macht. Een veilig en warm gevoel is voor ons prioriteit en we willen iedereen echt in zijn of haar eigen kracht zetten. We focussen hier niet alleen op ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van sales, maar vooral ook op persoonlijke ontwikkeling, waar we dieper in gaan op hoe je meer zelfvertrouwen op bouwt en hoe je echt jezelf leert zijn.

Wij wensen Yaël en Stan veel plezier en succes toe in hun nieuwe functie, carrière en samenwerking!