fbpx

Diepte-interview met Jara Peeters: Haar persoonlijke weg naar succes!

Home Diepte-interview met Jara Peeters: Haar persoonlijke weg naar succes!

Jara Peeters, vijfentwintig jaar oud, een jongvolwassendame die op haar eenentwintigste binnen is gekomen bij Direct Result Den Bosch als ambassadeur en momenteel tot de top van Direct Result behoort. In haar huidige functie als Junior HR manager is zij de spil in het web tussen vestigingen en afdelingen zoals Account en Operations. Naast dat ze verantwoordelijk is voor meerdere vestigingen in het land, houdt ze zich ook bezig met hoe het hele land draait. Ze zorgt ervoor dat prognoses behaald worden, dat het personeel vooruitgaat en doorgroeit en is verantwoordelijk voor het neerzetten van sterke managementteams. Ze heeft haar eindstation nog niet bereikt en is nu goed op weg om het ‘Junior’ gedeelte van haar functie weg te werken.

Hoe heeft zij de afgelopen jaren haar pad bewandeld en wat betekenen ambitie en carrièrekansen voor haar? Je leest het hier!

Wat betekenen ambitie en carrièrekansen voor jou?
“Als ik denk aan die woorden, dan denk ik letterlijk aan Direct Result. Alles staat in het teken van ambitie en carrièrekansen. Vanaf de dag dat ik binnenkwam werd het me duidelijk dat je hier niet alleen maar komt werken, maar dat je echt aan jezelf kan werken. Wie je bent, hoe je in het leven staat, maar ook wat voor mogelijkheden er zijn. Je wordt heel erg geholpen met je eigen ontwikkeling en je krijgt de steun om te ontdekken waar je naar toe wilt, of dat nu binnen DR is of erbuiten. Ik vind het leuk dat ik die steun nu ook aan anderen kan geven!”

“Als ik denk aan die woorden, dan denk ik letterlijk aan Direct Result. Alles staat in het teken van ambitie en carrièrekansen.”

Hoe geef jij en Direct Result deze steun?
“Direct Result geeft jonge mensen die bij ons binnen komen lopen, die bijvoorbeeld net een studie zijn begonnen in een nieuwe stad, direct een grote sociale kring. Juist deze sociale contacten maken je als jong persoon sterker. Daarnaast laten we je nadenken over wat je wil in het leven en hoe je daar gaat komen. Door veel begeleiding en trainingen krijgen mensen bij ons ook direct de kans.

Dat herken ik ook bij mezelf! Ik kreeg direct de kans om mezelf te ontplooien en kreeg ik de mogelijkheid om snel een traject in te gaan om opgeleid te worden tot manager. Vanuit daar kreeg ik vervolgens nog meer gesprekken over wat de mogelijkheden en kansen! Ik had nooit van tevoren bedacht dat dat allemaal mogelijk zou zijn.”

“We laten je nadenken over wat je wil in het leven en hoe je daar gaat komen.”

Als we daarop inzoomen, hoe heb jij je pad bewandeld vanaf het moment dat je binnenkwam?
“Ik ben natuurlijk eerst binnen gekomen als ambassadeur in Den Bosch. Ik was altijd wel al gedreven om veel te werken en ik heb toen veel geleerd. Ik heb vervolgens een jaar in Spanje bij een touroperator gewerkt. Terug in Nederland vroegen veel mensen uit mijn netwerk van DR of ik terug wilde komen en vanaf dat moment is het heel snel gegaan! Ik werd al snel Poule Captain en kreeg vervolgens de kans om een aantal functies over te slaan en verder te groeien tot Sales Manager. Toen besefte ik wel dat het voor nog niet genoeg was, toen wilde ik meer!

Ik ben opgeleid tot Junior Branche Manager en vanaf daar ben ik echt gaan nadenken over wat ik eigenlijk wilde. Dat was het omslagpunt voor mij en ben ik alles gaan geven! Vanuit daar kreeg ik nog een promotie en net voor Corona  heb ik de kans gekregen om te gaan werken in Rotterdam. Toen de telemarketing werd opgericht heb ik daar veel mee geholpen en dat werd beloond met een Junior HR-trial. Ik was ontzettend blij toen ik die had behaald en vervolgens krijg ik nu de kansen in de HR-trial. Mijn ambitie is vooral ontstaan binnen Direct Result. De verhalen van mensen die HR waren of waren geweest hebben vooral mijn ogen geopend over welke mogelijkheden er allemaal zijn!”

“Dat was het omslagpunt voor mij en ben ik alles gaan geven!”

Je zit zelf nu in een rol dat je anderen gaat begeleiden, hoe herken jij de ambitie bij andere mensen?
“Je ziet het sowieso direct bij mensen in de ogen, het vuur dat ze willen gaan rammen, dat ze ervoor willen gaan. Maar ook hoe graag ze willen helpen binnen de vestiging en wat voor draagvlak ze creëren op dat moment. Dat is gewoon niet te missen.”

Zijn die kansen voor iedereen beschikbaar binnen Direct Result?
“De kansen zijn voor iedereen weggelegd die graag wil! Iedereen die binnenkomt krijgt de kansen om zijn of haar ambities na te streven.”

Wie is voor jou een voorbeeld die een waardevolle ambitie heeft omgezet?
“Zeker van veel mensen, maar ik moet meteen denken aan Kamil (Junior HR manager). Hoe hij binnenkwam in de vestiging als iemand die niet meteen wilde luisteren, maar wel wilde winnen. Ik heb daarvan geleerd hoe je op veel verschillende manieren met mensen kan samenwerken en dat je veel van elkaar kan leren, omdat iedereen andere kwaliteiten heeft. Ik vind het echt mooi om te zien hoe hij is gegroeid en nu ook tot het HR-team behoort.

Verder is ook vooral Stijn (Country Manager) voor mij ook een voorbeeld. Van onderaan de ladder, in korte tijd heel veel gedaan en heeft hij in elk land gezeten. Ik denk dat hij voor iedereen een voorbeeld kan zijn, dat hard werken wordt beloond!”

“Hard werken wordt beloond!”

Wat zijn jouw ambities voor de komende jaren?
“Ik wil nu vooral zo snel mogelijk richting HR-manager gaan, maar daarnaast vooral alle kansen pakken die er op m’n pad komen binnen Direct Result! In Nederland of Internationaal, waar de kansen liggen, daar wil ik ze grijpen!”

Wat wil je anderen meegeven uit jouw ervaring?

“Nooit klein willen denken. Altijd je doelen en ambities uitspreken, je hoeft nooit bang te zijn je doelen en ambities uit te spreken. Gewoon ervoor gaan!”