fbpx

Kernwaarde Inclusie

Home Kernwaarde Inclusie

Rondom één van de belangrijkste kernwaarden van Direct Result, inclusiviteit, heeft Melanie Piek, onze Chief Happiness Officer en vertrouwenspersoon (ArboNed. gecertificeerd), in samenwerking met Future Nomads de afgelopen week impactsessies georganiseerd . Deze kernwaarde is ontzettend belangrijk voor ons als organisatie maar ook voor een ieder als persoon in deze maatschappij.

“Wat is inclusiviteit? En hoe verhoudt diversiteit zich op de werkvloer? Wat is jouw rol in het geheel? Voel je je veilig? Welke ervaringen heb jij persoonlijk met inclusiviteit en diversiteit? Wat is discriminatie? Wat vind jij van discriminatie en hoe handel je hier juist op? Wat is grensoverschrijdend gedrag? En hoe verhoud het man versus vrouw idee zich in de maatschappij? Hoe vertaalt jouw persoonlijke ervaring zich door op de vestiging? Wat kan er volgens jou beter?”

Direct Result heeft haar medewerkers, in samenwerking met Future Nomads, in een deep dive meegenomen om dit soort vraagstukken proactief te behandelen en te participeren in het proces om Direct Result nóg inclusiever, diverser en veiliger te maken door middel van informatie & kennis deling en participatie in dit proces.

Deze week hebben we ons HR-team, de Branch Managers en vestiging Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam hiervoor uitgenodigd wat heeft geleid tot een heel groot stuk bewustwording en een vernieuwende open blik! Zij hebben handvatten gekregen om diversiteit en inclusiviteit nog meer toe te passen binnen de teams en vestigingen. Deze sessies waren super leerzaam, verrijkend en soms ook best confronterend omdat het duidelijk zichtbaar werd dat iedereen wel eens een situatie heeft meegemaakt waar ongelijkheid en vooroordelen een rol speelde..

Aankomende weken gaan we verder in het proces en zullen we ook Arnhem, Tilburg, Den Bosch, Breda, Maastricht en Eindhoven bezoeken om hen te laten participeren in deze impactsessies. Wij hebben er zin in!