Meet The City: Rotterdam

Home Meet The City: Rotterdam

Rotterdam is vanaf de oprichting al direct een kantoor geweest wat meedeed met de grote spelers en waarin het Rotterdams gezegde “geen woorden, maar daden” door de vestiging vloeit. Niet voor niets hebben zij het als eerste vestiging van Direct Result voor elkaar gekregen om maar liefst vier kwartalen op rij de beste vestiging te zijn op zowel kwaliteit als kwantiteit, de eerste twee kernwaarden van Direct Result. We gaan een dagje bij ze op bezoek om erachter te komen waarom juist Rotterdam nou zo succesvol is geworden! We spreken met David (21, Branch Manager), Jochem (21, Salescoach) en Peter (24, Teamcaptain).

Nou jongens, zeg ’t maar! Hoe hebben jullie dit geflikt?

Jochem: “Nou, ik weet nog dat de eerste kwartaalwinst vorig jaar was met een battle tegen Amsterdam. Ik was toen zelf nog geeneens captain en kende het bedrijf nog niet supergoed. Maar die battle, daar ontstond zo’n chemie in de groep, er was zoveel energie bij iedereen om alles te geven, dat heeft mij direct overtuigd om te willen blijven!”

David: “Ik was toen wel al onderdeel van het management. Ik heb altijd geloofd, net als de rest van het management, dat we het in ons hadden om de beste van Nederland te worden, maar dit leefde nog niet genoeg binnen de vestiging. De wedstrijd met vestiging Amsterdam heeft dat toen zeker omgegooid. We zijn goed in collectieve doelen zetten en de leus ‘sterker door strijd’ is vanaf toen altijd zichtbaar binnen de vestiging geweest.”

Peter: “Tijdens het kwartaal daarna was ik poulecaptain. Dit was het lastigste kwartaal, omdat het grotendeels tijdens de zomervakantie viel. Dan mis je juist de chemie van zo’n hechte groep werknemers, omdat iedereen afwisselend op vakantie is natuurlijk. Het voelde als heel zwaar, maar uiteindelijk hebben we het toch voor elkaar gekregen ook dat tweede kwartaal de winst binnen te slepen!”

Dat is heel netjes natuurlijk. Maar drie kwartalen op rij was nog geen enkele vestiging ooit gelukt, dus vanaf toen werd het extra spannend natuurlijk?

Jochem: “Vanaf dat moment realiseerden we ons dat we inderdaad iets unieks konden doen. Wel is het zo dat we eigenlijk niet lang zijn bezig geweest met dat derde kwartaal, vanaf dit moment lag de focus al op het derde én vierde kwartaal, wat zou betekenen dat we een volledig jaar op de nummer 1 plek zouden staan.”

David: “Na verloop van tijd kun je natuurlijk niet meer echt spreken van een tijdelijke hype binnen de vestiging. Het idee dat wij de beste van Nederland waren en zouden blijven, werd een state of mind wat er bij iedereen ingebrand zat. Tijdens de basistraining was dit iets wat we nieuwe medewerkers al aanleerden.”

En toen was het realiteit! Hoe voelde het toen jullie één jaar bovenaan stonden?

David: “Je kunt natuurlijk niet altijd pieken, dus we moesten dit kwartaal in het begin weer even opladen. Hierdoor begonnen we met een kleine achterstand op een aantal andere vestigingen. Echter hebben we een geweldige eindsprint gehad en het daarmee alsnog gered. Het voelt alsof we eindelijk thuis zijn gekomen. Alsof alles op zijn plek is gevallen. Wij hebben geschiedenis geschreven! De erkenning, het geloof en de trots is wat we hieraan over hebben gehouden.”

Peter: “Eén van onze langstzittende managers, Niels, ging toen weg. Ter ere van zijn afscheid hebben we een speciale dag georganiseerd om het moreel weer op te krikken. Vanaf dat moment waren we niet meer te stoppen, de laatste maand voelde elke werkdag als een feestje!”

Nou, nogmaals van harte gefeliciteerd jongens! Maar waarom is het Rotterdam nou als eerste gelukt, denken jullie?

Peter: “Facta non verba, geen woorden maar daden. Mensen voelen zich in deze stad echt verbonden met de stad. Dit komt door veel verschillende dingen, maar zeker in battles met andere vestigingen kunnen we hier natuurlijk goed op inspelen om een heel sterk groepsgevoel te creëren.”

Jochem: “De groep is erg leuk. Dat is bij elke vestiging natuurlijk zo, maar bij ons zit er ook al een winnaarsmentaliteit ingebrand door onze 4 kwartaalwinsten. We werken samen als collectief en niemand is groter dan de vestiging. Iedereen staat voor elkaar klaar.”

David: “We komen goed als team uit tegenslagen, omdat we vertrouwen hadden in elkaar en in het management. Ook proberen wij vanuit het management ons zo goed mogelijk aan te passen aan onze werknemers, zodat iedereen zich op z’n gemak voelt. Dat is ook een redelijk unieke managementstijl, denk ik.”

Stel nou, iemand leest dit die nog niet bij Direct Result heeft gewerkt. Dan komt dit best wel intens over waarschijnlijk! Wat zouden jullie tegen die mensen willen zeggen?

David: “Ik ben er heilig van overtuigd dat mensen die op jonge leeftijd bij iets als Direct Result komen werken, een enorme voorsprong krijgen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten en daar heb je gewoon heel veel aan. Daarnaast zit iedereen bijna alleen maar op zijn telefoon, een hele generatie mist daardoor delen van een sociale ontwikkeling die je bij DR goed zou kunnen maken.”

Jochem: “Je komt jezelf tegen, je leert jezelf kennen. Je leert altijd van nieuwe omgevingen en jezelf in het diepe gooien. Dat kan natuurlijk ook bij een studentenvereniging, maar bij ons verdien je ook nog eens geld en help je de wereld een handje.  Voor mij is dat de ideale combinatie!”

Nou, als dat ze niet overtuigd.. 😉 Als afsluiter dan: jullie hebben het natuurlijk niet alleen gedaan afgelopen jaar! Wie zijn er onmisbaar geweest/verdienen er een een shoutout?

David: “Dat zijn er teveel om op te noemen, haha! Iedereen is natuurlijk enorm belangrijk geweest, hoe groot of klein je bijdrage ook geweest is. Maar als ik wat mensen zou moeten noemen, zou ik allereerst een shoutout willen doen naar Job! Hij heeft ons als manager door het lastigste kwartaal (toen in de zomer) gesleept. Ook Niels zou ik willen bedanken, hij heeft voor zijn afscheid echt alles gegeven om de vestiging beter achter te laten en te zorgen dat er geen kennis verloren zou gaan.”

Peter: “Lars is hét perfecte voorbeeld van wat Direct Result voor iemand kan doen en wat iemand dan terug kan doen. Nadat het kwartje viel is hij heel snel doorgegroeid en heeft vooral bij onze derde kwartaalwinst het verschil gemaakt! Hij is even weggeweest voor zijn stage, maar toevallig onlangs teruggekomen en hopelijk mogen we hem snel weer verwelkomen met alle energie die hij toen ook had! Ook verdient Ferry zeker een shoutout!”

Jochem: “Kai heeft talent en motivatie, is echt een leider van de captaingroep geweest. Heeft proactiviteit gestimuleerd binnen de captaingroep en is daarmee ontzettend belangrijk geweest. Ook verdient Koen een shoutout! Hij is een van de allereerste werknemers van toen onze vestiging geopend werd in 2014. Hij heeft elke functie weleens gehad, heeft enorm veel donateurs geworven en blijft het altijd leuk vinden. De positiviteit en vriendelijkheid die hij nog steeds uitstraalt na al die tijd, dat is echt bewonderenswaardig!”

David: “Ik heb er nog wel wat meer, als we toch bezig zijn. Hoe Esther het trainingsbeleid heeft aangepakt met enorm veel vrijheid, is ook enorm knap. Veel van de dingen die zij heeft bedacht, worden nu door het hele bedrijf gebruikt in trainingen. Als laatste wil ik Mehdi noemen, aangezien hij degene geweest is die veel van het huidig management persoonlijk heeft opgeleid.”

Jochem en Peter tegelijk: “Oh en David natuurlijk!! Hij zit er dan wel bij, maar hij is op dit moment gewoon de allerbeste manager die je maar kunt verwachten! Fijn om met hem samen te kunnen werken!”